Woonkussen scan, pin & go

De woonkussens worden handgemaakt van overgebleven stoffen en stalen uit de betere interieurwinkels

De makers van dit kussen werken bij Mijn Buuf. Rena komt uit Turkmenistan. Zij zoekt de stoffen bij elkaar, knipt en speldt ze. Mustafa komt uit Syrië. Hij heeft als naaier in een atelier gewerkt waar spijkerbroeken werden gemaakt. Mustafa naait de kussens in elkaar. Voor de finishing touch naait Rena een Mijn Buuf-label op de kussens. Het lederen label is gemaakt van duurzaam gelooid restleer uit het atelier van Omar Munie.

Gelijk meenemen? Scan de QR-code, betaal en hij is van jou. Veel plezier ermee!
Meer over Mijn Buuf

Mijn Buuf is de buurvrouw bij wie je een praatje maakt, een koffietje drinkt en je verder helpt.

De vrouwen die bij Mijn Buuf aan het werk zijn hebben allerlei verschillende nationaliteiten. Wat ze gemeen hebben is dat ze creatief zijn. Ondernemers, bijna ondernemers en vrouwen die hun creativiteit graag verder willen ontwikkelen, komen samen om hun passie te delen.
Stichting Dutch Integration Group is dit initiatief gestart om creatieve, nieuwe Nederlandse vrouwen te helpen bij hun (arbeids)participatie. Nederlandse, zelfstandige ontwerpers en kunstenaars helpen deze groep uit onze samenleving om te empoweren.
Bij Mijn Buuf is samen werken en samen ontwikkelen de kracht. Voor de begeleiding in het proces naar zakelijke en creatieve zelfstandigheid hebben wij verschillende partners.

In het atelier werken vrouwen die een ambacht beheersen. Vrouwen met een vluchtelingenachtergrond én Nederlandse vrouwen. De ambachten kunnen borduren zijn, haken, naaien, sieraden maken of schilderen. Het atelier is open voor klanten: de producten worden direct aan de klant vanuit het atelier verkocht of via een webshop. Op die manier ontstaat interactie met anderen. De producten moeten verkoopbaar zijn op de Nederlandse markt. Dat stimuleert de makers door de ogen van Nederlanders te kijken. Daarnaast willen wij verkoopdisplays plaatsen in lunchrooms en winkels waar vrouwen komen. Deze samenwerking tussen de vrouwen moet leiden tot wederzijdse inspiratie, uitwisselen van technieken, sociale contacten en hulp met verdere ontwikkeling van talenten.

Wil een van deze vrouwen een product dat zij maakt verder zelf op de markt brengen? Dan zal zij worden geholpen een businessplan te schrijven, de (Nederlandse) marktwaarde van haar producten te bepalen en met de financiering van haar plan.

De creatieve vrouwen zullen ook workshops gaan geven in het atelier en in buurtcentra. De workshops die in het atelier worden gegeven zijn betaalde workshops: tassen maken, schilderen, handletteren, sieraden maken enz. Voor vrouwelijke statushouders zijn deze workshops gratis bij te wonen. De door hun gemaakte producten zijn dan niet bestemd voor eigen gebruik, maar worden verkocht via de webshop of het atelier.

In buurtcentra en tijdens het open atelier, willen wij producten maken van hergebruikte materialen. Deze zijn onder andere bestemd voor mensen in vluchtelingenkampen en zullen wij in samenwerking met andere stichtingen, in opdracht maken. Met een persoonlijke boodschap van de maker, zal het product zijn weg vinden naar een vluchtelingenkamp. Deze inloopuren tijdens het open atelier zijn voor alle vrouwen die dat leuk vinden, gratis bij te wonen. De creatieve talenten die in het atelier aanwezig zijn, zullen ze begeleiden. Ook andere verkoopbare producten kunnen dan worden gemaakt. De begeleiding  geeft aan wat er die dag gemaakt wordt. Alle producten die tijdens het open atelier worden gemaakt komen ten goede van Mijn Buuf.

 

Woonkussen scan, pin & go
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €25,00