Het is niet zo gek dat je je soms alleen voelt. Je komt uit een ander land, soms heb je familie en vrienden moeten achterlaten. Je spreekt de Nederlandse taal niet zo goed en je maakt je wel eens zorgen om je kinderen, je huis, geld, alle regels die je niet begrijpt of juist om dierbaren die in jouw land zijn achtergebleven. Sommige mensen maken zich zoveel zorgen, dat ze daarvan vaak hoofdpijn hebben, of juist rugpijn of damklachten krijgen.
Als je je alleen voelt is het fijn om andere mensen te ontmoeten. Bij Mijn Buuf kan dat. En omdat we weten dat alleen samen koffie drinken snel gaat vervelen, maken we met elkaar producten die we kunnen verkopen. Dat doen we door oude materialen opnieuw te gebruiken. Dat heet duurzaamheid.
Verder kijken we samen met jou waar de stress vandaan komt. Als het iets is waarmee we je kunnen helpen gaan we dat doen.
En je gaat Nederlands oefenen door met elkaar in het Nederlands te praten, maar misschien ook doordat je taallessen bij ons kunt volgen.
welkom!
Als je bij Mijn Buuf start, ga je natuurlijk eerst een tijdje wennen. Na een maand ongeveer, als je rustig hebt kennisgemaakt met de andere wereldvrouwen, de vrijwilligers en het werk, krijgt je een intakegesprek met Loes.
Tijdens dit gesprek gaan jullie kijken waar Mijn Buuf jou mee kan helpen. Meestal is dat taal, maar soms zijn er andere dingen die je dwars zitten en waar je zelf niet zo snel een oplossing voor kunt vinden. Samen maken jullie afspraken over hoe jouw traject eruit ziet.
Dan ga je echt aan de slag!
wat krijg je van ons?
Samen met anderen ga je leren naaien in het atelier. Daarvoor hebben we naailes.
Verder is er taalles en zijn er lessen bijvoorbeeld over gezondheid of opvoeding. We hebben maatjes die je kunnen helpen om moeilijke dingen uit te zoeken of samen met jou bellen als je een afspraak moet maken. En we helpen je om naar ons toe te komen met een OV-vergoeding.
We starten elke ochtend met een kopje thee of koffie, samen aan de grote tafel. Dan ga je beginnen met je naailes of gaan we met elkaar aan de slag om mee te helpen met de productie. Tussen de middag, zo rond half 1 gaan we met elkaar lunchen. Mijn Buuf zorgt voor broodjes, beleg en fruit. Als je iets specifieks wil eten neem je dat zelf even mee. Soms heeft iemand iets lekkers uit haar eigen land mee voor de lunch. Dat is extra gezellig! Om 13 uur gaan we weer aan het werk tot tenminste 14 uur of je gaat meedoen met een les. Iedereen ruimt haar eigen werkplek op. Je kunt ook langer blijven, als je geen kinderen van school hoeft te halen en je wil graag iets afmaken.
wat verwachten we van jou?
- je spreekt zoveel mogelijk Nederlands bij Mijn Buuf;
- je komt op tijd (9:30 uur) en je maakt jouw dag vol tot het einde;
- je komt minimaal 4 uur per week op afgesproken dagen werken;
- (taal)lessen en trainingen vanuit jouw traject zijn verplicht;
- je ruimt je eigen spullen op en helpt mee met schoonmaken.
Het traject duurt minimaal 3 maanden of net zolang als je met je consulent of met ons hebt afgesproken. De eerste 4 weken zijn om te wennen. Daarna kijken we of je wil blijven of wil stoppen.