

Voelen dat je deel uitmaakt van de samenleving, sociaal isolement tegengaan, de Nederlandse taal oefenen, werkervaring opdoen en waardering krijgen. Bij Mijn Buuf staat empowerment centraal. Samen stappen zetten naar een zelfredzamer bestaan waarin jouw bijdrage wordt gewaardeerd. Niet alleen voor je eigen toekomst, maar ook om je kinderen de weg te wijzen, als nieuwe generatie Nederlanders.
Aan het traject, de Reis bij Mijn Buuf, dat doorlopen wordt, is een impact-analyse gekoppeld. Enerzijds om de impact van het traject op onze wereldvrouwen in kaart te brengen. Anderzijds in hoeverre onze impact op duurzaamheid is.
De Reis bij Mijn Buuf wordt door iedere deelneemster anders afgelegd. Voor het bepalen van het reistempo, de koers en de bestemming houden we regelmatig gesprekken met hen. Vrijwilligers helpen als maatjes daar waar nodig is met praktische ondersteuning, zodat er meer rust komt voor zelfontwikkeling. Daarnaast geven vrijwilligers van Taal aan Zee conversatieles en eigen vrijwilligers lessen over gezondheid, geldzaken, opvoedkundige onderwerpen, vrouwenzaken en het sociale netwerk. In het atelier krijgen zijn naailessen en oefenen we op een ontspannen manier met verantwoordelijkheidsgevoel, samenwerken en afspraken nakomen. Iedereen neem deel op haar eigen niveau en in eigen tempo en krijgt de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden aan te leren.
Wij kiezen er bewust voor om samen te werken met andere partijen, omdat wij geloven in de kracht van samen (SDGs #17).

